Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

RissaMat

RissaMat er et treårig forskningssamarbeid mellom Rissa kommune, Nofima, Sintef, NTNU og KS. Prosjektet skal se på hvordan kommunen kan arbeide på tvers av sektorene med barn og unge, kosthold og velferd.

Mål

Målet er å undersøke hvordan mat og måltider påvirker barn og unges konsentrasjon og mestring i utdanningsløpet. På sikt ønsker man også å fremme bevisst bruk av mat og råvarer for bedre helse i befolkningen. Prosjektet handler om punkt 7 i Trøndersk matmanifest.

Bildet viser ungdommer fra Rissa som lager mat på et kjøkken i København. - Klikk for stort bilde

Innovasjon i kommunen

RissaMat skal få kommunen til å tenke innovativt rundt utfordringer. Innovasjon er å ta i bruk nye ideer og gjøre noe bedre enn før. Alle kommuner sier at det er viktig å være innovativ for å møte framtidens krav, men får har formalisert teknikker/opplæring/metoder for å sikre dette. Matprosjektet RissaMat krever ny løsninger. Nye løsninger skapes med nye metoder og nye metoder kan brukes i andre innovasjonsprosjekter.

Les mer om forskningen i RissaMat.

RissaMat på Åsly skole 20. juni 2016 from Leksvik, Rissa og Indre Fosen on Vimeo.

Sist endret 09.12.2016

Kontakt

Eva Støbakk
Folkehelsekoordinator/rådgiver

 

Fant du det du lette etter?
Login for redigering