Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Barnehage

I Rissa kommune finnes det til sammen 11 barnehager. Det er ett hovedopptak i året og det er felles for alle barnehagene.

Søknadsfrist

20. mars er søknadsfristen for hovedopptaket med oppstart på høsten. Opptak ellers i året gjøres av barnehagestyrer.

Søk barnehageplass

 

Barnehager i Rissa kommune

Les mer om barnehagene på www.barnehagefakta.no

Priser

Barnehagepriser (pris per måned fra 1.1.2017)
Barnehagepriser (pris per måned fra 1.1.2017)
Barnehageplass  
5 dager i uka2730 kr
4 dager i uka2184 kr
3 dager i uka1638 kr
2 dager i uka1092 kr
Prisene gjelder for alle barnehager i kommunen, kommunale og private. Mat kommer i tillegg og settes av den enkelte barnehage.

Les om betaling og moderasjon

Barnehageplass

 • Barn som fyller ett år innen 1. september det året det søkes om barnehageplass, har rett til å få plass fra august. 
 • Barn som fyllet ett år i september, oktober og november får rett til barnehageplass fra den måneden de fyller ett år. Det betyr at hvis du har barn født i september, oktober eller november 2016, kan du søke inn barna via hovedopptaket med frist 20. mars. 
 • Det er ett hovedopptak i året. Her er søknadsfristen 20. mars, og du søker elektronisk ( se lenke over). Ved hovedopptaket blir søknadene behandlet i løpet av april. Etter det foretas det fortløpende opptak gjennom hele året.
 • Når du takker ja til tilbud om barnehageplass for barnet ditt, har du denne plassen fram til du sier den opp eller barnet begynner på skolen.
 • Barn har rett til plass i barnehage i kommunen der det er bosatt. 
 • Brukernes ønsker og behov skal tillegges stor vekt ved selve opptaket. Kommunale og private barnehager skal behandles likt i opptaksprosessen.
 • Hvis du skal søke om moderasjon i betalingen, må du søke innen 1. juni.

Barnehagesøknaden

 • I Rissa har vi fem kommunale og seks private barnehager. Gå inn på lenkene over for å lese vedtektene til den enkelte barnehagen. Der kan du bl.a. lese om barnehagens opptakskriterier, åpningstider, regler for feriestengning mm. 
 • Hvis du skal søke inn flere barn i familien, må du fylle ut ett søknadsskjema for hvert barn.
 • Hvis du skal søke om å øke eller redusere antall dager, må du også fylle ut skjema.
 • Ved søknad om overflytting fra én barnehage til en annen, vil du automatisk miste plassen du søker deg bort fra når du får førsteønsket ditt oppfylt.
 • Ved tilbud om førsteønsket som du har søkt på, mister du automatisk muligheten til å stå på venteliste.

Bilder fra Rissa-barnehagene

Bildemontasje av barn fra Akrobaten barnehage som utforsker mark og andre ting i marka. Nærbilde av barn som heller bær ned i en pose. Et barn titter ned på Råkvåg fra et utsiktspunkt. To barn holder hender. Barn som leker på en stabel av tømmer i Høgåsmyra barnehage. To barn spiller keyboard og et barn sitter og ser på. En gruppe barn og voksne spiser mat i en gressplen. En gruppe barn leker på en stabel med tømmer. Et barn fra Årnseth familiebarnehage leker ute i ei sandkasse laget av en robåt.
Sist endret 15.02.2017

Kontakt

Bente Butli
Sektorleder barnehagene

 

Finn Yngvar Benestad
Oppvekstsjef

 

Fant du det du lette etter?
Login for redigering