Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.
RissaMat

RissaMat

RissaMat er et treårig forskningssamarbeid mellom Rissa kommune, Nofima, Sintef, NTNU og KS. Prosjektet skal se på hvordan kommunen kan arbeide på tvers av sektorene med barn og unge, kosthold og velferd.

Mål

Målet er å undersøke hvordan mat og måltider påvirker barn og unges konsentrasjon og mestring i utdanningsløpet. På sikt ønsker man også å fremme bevisst bruk av mat og råvarer for bedre helse i befolkningen. Prosjektet handler om punkt 7 i Trøndersk matmanifest.

Bildet viser ungdommer fra Rissa som lager mat på et kjøkken i København. - Klikk for stort bilde

Innovasjon i kommunen

RissaMat skal få kommunen til å tenke innovativt rundt utfordringer. Innovasjon er å ta i bruk nye ideer og gjøre noe bedre enn før. Alle kommuner sier at det er viktig å være innovativ for å møte framtidens krav, men får har formalisert teknikker/opplæring/metoder for å sikre dette. Matprosjektet RissaMat krever ny løsninger. Nye løsninger skapes med nye metoder og nye metoder kan brukes i andre innovasjonsprosjekter.

Les mer om forskningen i RissaMat.

RissaMat på Åsly skole 20. juni 2016 from Leksvik, Rissa og Indre Fosen on Vimeo.

Publisert 06.09.2016

MAT, MESTRING OG TRIVSEL: Fra happening på Åsly skole 20. juni i forbindelse med forskningsprosjektet RissaMat. Tema: Hvordan lage sunn og god mat av lokale råvarer på en enkel måte.  

Publisert 09.11.2015

Einar Risvik v/ Nofima gjennomfører forskningen som handler om mat og kosthold. Endre Sjøvold v/ NTNU leder kommunen i innovasjonsdelen av prosjektet og Håkon Finne v/SINTEF kvalitetssikrer forskningen i RissaMat.

Publisert 06.09.2017

Skolemåltid, ti oppskrifter for overlevelse og idrettsmat er noen av stikkordene i nyhetsbrevet fra RissaMat september 2017.

Publisert 09.12.2016

Skolemat, idrettsmat og design thinking: Her er siste nytt fra RissaMat.

Publisert 09.11.2015

13. oktober presenterte forskerne fra Nofima, NTNU og Sintef RissaMat for kommunestyret i Rissa.

 

Publisert 09.11.2015

Ett av tiltakene for å fremme næringsrik mat blant ungdom i Rissa, kommer fra håndballmiljøet. Der har de erstattet brus og kaker med grove vafler, lapskaus og fylte tortillas.

Publisert 09.11.2015
2.jpeg

Et av målene til RissaMat er at barn og unge skal bli mer bevisst på maten de spiser. I juni 2015 tok derfor RissaMat med Ungdomsrådet i Rissa på inspirasjon- og kunnskapstur til København.

 

Kontakt

Eva Støbakk
Folkehelsekoordinator/rådgiver
918 63 323

 

Fant du det du lette etter?