Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Flytte til Indre Fosen

Indre Fosen ligger en kort ferjetur fra Trondheim. Her kan du leve det gode livet på landet - tett ved byen.

Fritidsaktiviteter


Se innbyggernes bilder

 Våren 2016, utfordret vi befolkning og ansatte i ti bygder til å presentere hverdagen der de bor og jobber. Du finner bildene på Instagram #bygdestafett. 

Se livet i Indre Fosen

 

Fevåg

I 2015 kåret Rissa innbyggere det fineste friluftsområdet i kommunen. Kulturstien Bakstein i Fevåg vant overlegent! Her finner du også Vestvika som mange synes er den beste badestranda i området. I denne bygda ligger Fevåg barnehage.

Hasselvika

Idylliske Hasselvika har hurtigbåtforbindelse til Trondheim og Brekstad. I Hasselvika finner du bl.a. et militærmuseum, en fjellhall der det av og til holdes konserter med spesiell klang, et idrettslag og flotte turmuligheter. Her finner du Fevåg/Hasselvika skole.

Hindrem og Seter

Hindrem ligger 10-15 minutters kjøring fra Vanvikan der det er hurtigbåtforbindelse til Trondheim sentrum. Bygda er et sted med store opplevelser under vannet og høyt til værs. Her ligger Hindrum fjordsenter med dykke-, bade- og fiskemuligheter og Munken klatresti. Her kan du også gå tur til setre med fantastisk utsikt. I Hindrem ligger Borge barnehage, Matematikksenteret Bølgen, idrettslag mm.

Leksvik

I denne vakre bygda finner du en lang industrihistorie. Her ligger kommunesenteret i det som er Leksvik kommune fram til 2018. Her finner du barne- og ungdomskole, tre barnehager, bibliotek, legekontor, sykehjem og en videregående skole. I Leksvik planlegges et nytt flerbrukshus med bl.a. svømmebasseng. I Leksvik har du mange turmuligheter og et aktivt lag- og foreningsliv.

 

 

 

 

Rissa

Rissa er kommunesenteret i nye Indre Fosen kommune. Her finner du rådhuset, forretninger, fire barnehager, en helt ny barne- og ungdomsskole, bibliotek, en videregående skole, en folkehøyskole, legekontor, helsestasjon, sykehjem mm. I 2015 åpnet også Bojersalen med mange kulturarrangementer. 

Råkvåg

Råkvåg har den lengste bryggerekka utenfor byer i Norge. Dette fargerike stedet yrer hver sommer med båtfolk, teater, kunstutstilling, markeder og andre kulturarrangementer. Sommeren 2016 fikk de til og med sin egen sandstrand! I Råkvåg finner du bl.a. Fagerbakken barnehage, Råkvåg aldershjem og legekontor. 

Skaugdalen

 

Frodige Skaugdalen ligger midt mellom Rissa og Leksvik kommuner. Herfra tar det 10-15 minutter å kjøre til Rissa sentrum. I Skaugdalen finner du Skaugdalen Montessoriskole og Skaugdalen barnehage. Her finnes idrettslag, teaterlag, grendahus og mange friluftsmuligheter.

Stadsbygd

Stadsbygd sentrum ligger ti minutters kjøring fra Rørvik fergeleie. Mange pendler derfor mellom Stadsbygd og Trondheim. Hit kommer også mange "byfolk" flyttende. På Stadsbygd finner du Museet Kystens Arv (Mist) som åpnet spennende nybygg med restaurant sommeren 2017.  I bygda finner du bl.a. barne- og ungdomskole, tre barnehager, bibliotek, eldresenter og flere bedrifter. 

Sørfjorden

I Sørfjorden bor du midt på Fosen med kort vei til mange tettsteder. Her finner du Mælan skole som skal rehabiliteres og fornyes. Her finner du mange fine turmuligheter, idrettslag mm.

Vanvikan

I Vanvikan har du hurtigbåtforbindelse til Trondheim sentrum. Her har du fantastisk utsikt over fjorden og kan virkelig nyte det beste fra bygda og byen. I Vanvikan finner du skole, barnehage, legekontor med legevakt, dagligvare, restaurant, idrettslag, samfunnshus og mye mer.

Vanvikan from Leksvik, Rissa og Indre Fosen on Vimeo.

Fant du det du lette etter?