Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Den dansk-norske slavefarten

onsdag 15. november 2017, 18:00 - 20:00

Informasjon

Forfatter Fartein Horgar til Museet Kystens Arv for å fortelle om den tida Norge var med på slavehandelen.

Forfatter Fartein Horgar har skrevet flere romaner om Norges deltakelse i slavehandelen. Fra 1672 til 1814 var Norge sammen med Danmark en kolonimakt, og den dansk-norske flåten seilte med slavefrakt. Mange kjenner til det dansk-norske slaveskipet "Fredensborg" som fraktet slaver fra Afrika til Karibia, og tok med sukker, tobakk og elfenben tilbake til Europa. Over 80.000 slaver ble fraktet med den dansk-norske flåten. I Norge kaller vi dette for seilskutetiden. De store nasjonene kaller det kolonitid. Afrokaribiere, afroamerikanere og afrikanere kaller det slavetid. Lite er blitt sagt i Norge om disse hendelsene. Historiebøkene hopper ofte over da Norge mistet sin uskyld som sjøfartsnasjon.

Horgar setter oss inn dette historiske tema med utgangspunkt i sine romaner. Han krydrer historiene med mange flotte bilder.

Inngang kr. 100,- med kaffe/te på billetten. Billetter selges i resepsjonen på museet. Kåseriet finner sted i Banksalen på museet.

  • Horgar-Fartein.jpg

Sted

Museet Kystens Arv
7105 Stadsbygd

Nettside: http://

Kontakt

Legg til hendelsen i din kalender

Filter

Søk

Fant du det du lette etter?