Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Evakueringen oppheves

Evakueringen ved Kroveien, Kroflata og deler av Hjelopveien oppheves. Veien øst for Hjelopveien nummer 88 vil fortsatt være stengt fram til NVE med sikkerhet kan si at veien er trygg. Vi oppdaterer saken på forsiden av vår hjemmeside. 

 

 

 

 

Folkehelse

Tidligere Leksvik og Rissa kommuner har vektlagt folkehelse flere steder i kommuneplanens samfunnsdel. Folkehelse dreier seg egentlig om trivsel og mestring blant innbyggere, altså hvordan man har det.

Arbeid med folkehelse forutsetter imidlertid tre ting: Den faktiske helsetilstanden til innbyggerne, kunnskap om hvordan helsen fordeler seg i befolkningen og om samfunnets helhetlige innsats for å fremme helse. Indre Fosen kommune jobber for tiden med en ny modell for folkehelsearbeidet.

Bredt perspektiv

Arbeid med folkehelse omfatter ikke bare samfunnets ordinære tjenester med tanke på diagnostikk, behandling, pleie og omsorg. Perspektivet er mye bredere. Folkehelse griper inn i utformingen av alle områdene i samfunnet. Innsatsen kan imidlertid styres ved å svekke forhold som gir helserisiko og ved å styrke forhold som gir bedre helse.

Samfunnsplanen

I kommuneplanene til Rissa og Leksvik er folkehelse vektlagt på flere samfunnsområder. Det betyr at vi er forpliktet til å arbeide aktivt for å styrke innbyggernes helse. I tillegg til folkehelse skal samfunnet vektlegge bærekraft, økt befolkning, miljø og estetikk. Et helhetlig godt samfunn skal gi trygge og utviklende oppvekst- og levekårsforhold for innbyggerne. 

Kontakt

Eva Støbakk
folkehelsekoordinator
918 63 323
Fant du det du lette etter? Legg igjen din e-postadresse eller telefonnummer, hvis du ønsker at vi skal hjelpe deg med å finne informasjonen du leter etter.