Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Ras i Leksvik

Torsdag 21.06 kl 08.30: Kroaområdet i Leksvik er fremdeles evakuert etter at det gikk et jordras ved Hjellup gård onsdag formiddag.  Vi oppdaterer saken på forsiden av vår hjemmeside.
 

 

 

 

 

Fiskesuppe med torsk og sei

Til 2 personer

Du trenger:

  • 100 g torskefilet
  • 100 g seifilet
  • 1 gulrot
  • 1 potet
  • 2 vårløk (evt litt purreløk)
  • 2 Fiskebuljongterninger
  • ½ gul løk
  • 1 dl fløte
  • 1,5 ss rømme
  • Litt gressløk
  • Salt og pepper

Slik gjør du det:

  • Kok opp fiskebuljong, som anvist på pakken.
  • Rens og skjør grønnsakene i tynne strimler og kok dem 5-6 minutter i fiskekraften, til de er møre. Ta opp grønnsakene.
  • Finhakk løken og fres denne i smør til løken er blank. Rør inn hvetemel og spe litt etter litt, med varm fiskekraft. Her er det viktig å røre ut alle klumper, før man tilsetter mer fiskekraft. Ta kjelen av varmen mens du rører ut klumpene, for at det ikke skal svi seg.
  • Tilsett rømme og fløte, kok opp og la suppen trekke uten lokk i minst 10-15 min. Følg med supper, da det lett koker over ved for sterk varme på melkeprodukter.
  • Tilsett fisk i terninger og de kokte grønnsakene, smak til med salt, pepper.
  • Dryss over finhakket gressløk ved servering.
Fant du det du lette etter? Legg igjen din e-postadresse eller telefonnummer, hvis du ønsker at vi skal hjelpe deg med å finne informasjonen du leter etter.