Resultat av drøftingsmøte om Fosenvegprosjektet

Indre Fosen formannskap og arealutvalg drøftet i felles møte den 5. april hva de behøver mer informasjon om før de kan beslutte prioritering av midlene som ligger i Fosenvegprosjektet.

Oppsummering av drøftingen:

A) Stadsbygd kirke – Rørvik (Bergan)

Administrasjonen inviterer Riksantikvaren, Fylkesmann og fylkeskommune til møte vedrørende åpen trasé Stadsbygd kirke - Rørvik.

Parallelt løp:

Ønsker utredning om eksisterende trasé. Arealutvalget har drøftet saken og vil sjekke pris gjennom en 3. partsvurdering på både prisnivået i overslaget og konseptvalgene som er gjort for traseen. Administrasjonen følger opp dette overfor samferdselsdirektøren i fylkeskommunen.

B) Muligheter i gamle Rissa kommune

Prioriter veitraseen Sund-Bradden og eksisterende veg fra Stadsbygd kirke til Rørvik.

Transportnæringa ønsker en veitrasé om Modalen.

Bestilling til Fosenvegene:

1. Reguleringsplanen Stadsbygd kirke – Rørvik ferdigstilles.
  2. Finne ut om det er teknisk mulig å gjennomføre traseen Sund-Bradden. Hvis teknisk mulig, må ny pris estimeres.
  3. Pris på utbedring eksisterende vei Stadsbygd – Vemundstad.

Henvendelse til Fosenbrua AS om:

Kan traseen Stadsbygd kirke – Vemundstad (Bergan) være en del av bruprosjektet?

Ordfører ber gruppelederne i gamle Rissa kommune samles så snart som mulig for å diskutere saken videre og helst sortere ut hva som ønskes prioritert utredet på eksisterende vegnett i gamle Rissa kommune. Det bestemmes at gruppelederne i gamle Rissa kommune samles i dag kl 13.

Siste mulighet før sommeren for behandling i kommunestyret er 7. juni.

Formannskap og arealutvalg bør drøfte saken igjen i løpet av mai, og saken legges fram for behandling i kommunestyret 7. juni.

Se protokoll 05.04.2018