Oppvekstsjefen informerer!

Les om oppvekstutvalgets arbeid med ny ungdomsskolestruktur, se forslag til skolerute og bli kjent med Indre Fosen pedagogisk-psykologiske tjeneste (PPT).

Go' stæmning synger den nye sangen om Indre Fosen, og bidrar til god stemning - Klikk for stort bildeGo' stæmning synger den nye sangen om Indre Fosen, og bidrar til god stemning Godt inkluderende år!

Oppvekstsektoren i Indre Fosen feiret det nye året og den nye kommunen med avspark (kick-off) i Bojersalen, Åsly skole, tirsdag 2. januar. Tema for dagen var «Inkludering på alvor». Oppvekstsektoren i Indre Fosen kommune har inkludering som en kjerneverdi i årene framover. 2. januar markerte vi oppstarten på et toårig modellkommuneprosjekt, der Indre Fosen sammen med fem andre kommuner i landet skal jobbe fram gode modeller for samarbeid mellom barnehager og skoler og hjelpeapparatet for at alle barn og unge skal oppleve at de hører til – sosialt og faglig – i det fellesskapet de er en del av.

Utredning om ungdomsskolestruktur

Oppvekstutvalget hadde møte 20. desember 2017 i Leksvik kommunehus. Hovedsaken i dette møtet var utredningen om ungdomsskolestruktur. Det ble bestemt at prosjektledelsen skal, i første halvdel av januar, invitere seg inn på møter med samarbeidsutvalgene på de tre berørte skolene Vanvikan, Stadsbygd og Åsly, samt i møter med ungdomsrådet og Utdanningsforbundet.

Utredningsdokumentet skal behandles i utvalgets møte 1. februar 2018, og deretter legges ut på høring i seks uker.

Ekstern skolevurdering

Rektor ved Testmann Minne skole la fram rapport fra ekstern skolevurdering ved skolen, der vurderingstemaet var Trivsel, motivasjon og relasjonell klasseledelse.

Voksenopplæring

Et annet tema i møtet var organisering av Indre Fosen voksenopplæring. En utredning om dette spørsmålet skal sendes ut på høring på nyåret til elever og ansatte.

Skolerute 2018/2019

Oppvekstutvalget vedtok å legge fylkeskommunens rammeforslag til skolerute for neste skoleår ut på høring.

Skoleruta 2018/2019 er sendt på høring til skolene m.fl. av hensyn til AtB sin ruteplanlegging må skoleruta for Indre Fosen kommune vedtas i oppvekstutvalget 1. februar. Forslaget ser slik ut:

Høsten 2018

• første skoledag: torsdag 16. august
  • høstferie: 8.-12. oktober (uke 41)
  • fri: fredag 30. november
  • siste skoledag før jul: fredag 21. desember

Våren 2019

• første skoledag etter jul: torsdag 3. januar
  • vinterferie: 18.-22. februar (uke 8)
  • påskeferie: 15.-22. april
  • fri: tirsdag 23. april (3. påskedag)
  • fri: onsdag 1. mai
  • fri: fredag 17. mai
  • fri: torsdag 30. mai (Kristi himmelfartsdag)
  • fri: fredag 31. mai
  • fri: mandag 10. juni (2. pinsedag)
  • siste skoledag før sommerferien: torsdag 20. juni.

Høringsuttalelser kan sendes til postmottak@indrefosen.kommune.no innen 24. januar.

Indre Fosen PPT

Dette er personene som skal jobbe i Indre Fosen pedagogisk-psykologiske tjeneste (PPT):

• Tove Karin Lein. Leder Indre Fosen PPT.
    49 år. Utdannet barnevernspedagog. Mastergrad i PPT-arbeid.
  • Elin Solli. 49 år. Jobbet i PPT siden 2008. Førskolelærer, med videreutdanning i spes ped. Master-grad i logopedi.
  • Karin Breivoll Aune. 43 år. Utdannet førskolelærer med spesped 1 og 2. Arbeider med masteroppgave om «Tidlig barndom».
  • Jenny Vaarheim Brovold. 38 år. Utdannet vernepleier. Mastergrad i spesped. Tegnspråk- og Olweusinstruktør-utdanning.
  • Jannicke Askjem. 37 år. Mastergrad i kognitiv og biologisk psykologi. Holder på med videreutdanning i familieterapi. Arbeider fram til 26.2 som atferdsterapeut i BUP Fosen.
  • Marit Jansen. 49 år. Prosjektleder i 40 % stilling for «Inkludering på alvor». Utdannet adjunkt med videreutdanning i veiledning, psykisk helse og ledelse. Undervisningsinspektør på Mælan skole.

Jannicke Askjem - Klikk for stort bildeJannicke Askjem Marit Jansen - Klikk for stort bildeMarit Jansen Vi ønsker alle tidligere og nye medarbeidere i PP-tjenesten velkommen og lykke til med en svært viktig oppgave i Indre Fosen kommune.

Har du tips til nyhetsbrevet?

Kontakt oppvekstsjef Finn Yngvar Benestad.